Så leder Access Partners en arbetskultur­revolution inom Investment Banking industrin: ”Mindre hierarki och mer balans”

M&A- och finansbranschen har länge varit synonyma med långa arbetsdagar, högt tempo och hieratisk kultur. På Access Partners har man drivit igenom en förändring för att möta en ny och modernare omvärld.

 

– Världen förändras och då måste vi också anpassa oss. Antingen leder vi förändringen eller så riskerar vi att tappa i konkurrenskraft. Vi har ansträngt oss för att skapa en arbetsplats som möter de förväntningar som dagens unga talanger har samtidigt som vi höjer kvalitén på vårt hantverk, säger Douglas von Euler, partner på Access Partners.

 

M&A-branschen är till sin natur oregelbunden vad gäller arbetsbördan. Man jobbar i transaktioner och inför t.ex. slutförhandlingar kan de bli långa arbetsdagar inlåsta i ett förhandlingsrum. Hos M&A-rådgivaren Access Partners i Stockholm inledde man redan 2015 ett omfattande arbete för att skapa en ny typ av arbetsplats där de fortfarande kan ha de mest intellektuellt krävande kunderna som de största och ledande riskkapitalbolagen samtidigt som man måste få balans i vardagen. Allt grundar sig i att skapa förutsättningar för att ”äga sin egen tid” i större utsträckning.

 

— Våra bästa medarbetare är de som lyckats hitta en bra balans mellan arbete, familj och socialt liv. Folk söker sig till oss för att de vill vara med i stora och spännande transaktioner och är inte rädda för att kavla upp armarna så länge som man kan vara med att påverka och utvecklas, säger Douglas von Euler och fortsätter

— Risken som vi ser är dock att alla våra kollegor är väldigt ambitiösa till sin läggning och de kan ibland vara svåra att ”stoppa” så vi använder även diverse olika verktyg för att säkerställa att timmarna inte glider i väg

 

I grunden stävar vi efter att gå bort från onödig hierarki där personal ”beordras” att jobba över utan i stället är vår ambition att bygga kulturen kring lagkänsla där ”deal-teamet” själva väljer hur man ska fördela sin tid och arbetsuppgifter för att leverera bäst möjligt mot kund. Känslan skall alltid vara att vi kämpar tillsammans. Access Partners jobbar utan titlar eller den typiska tre-års-karriärskurvan utan personlig utveckling skräddarsys efter individens förutsättningar och önskemål, vissa springare snabbare och vill ta mer ansvar direkt, andra vill ta sin tid och växa in i arbetsuppgifterna mer gradvis. Dessutom är alla kundmötande, från praktikant till partner, så alla har mycket god insyn i de projekt som arbetas på.

 

– Är man beredd att ta ansvar och tycker att det är kul så får man snabbt möjlighet att själv leda projekt. Ingen är gladare än vi partners om våra medarbetare vill ta mer ansvar säger Douglas von Euler, och avslutar:

 

– När vi på Access Partners drev igenom denna förändring av arbetskulturen i branschen var vi pionjärer. Vissa konkurrenter har försökt att följa efter men vi ligger fortfarande i framkant. Jag är oerhört stolt över vår kultur!

Access Partners Logo

© 2024 APG HOLDING AB